Wij zijn niet zomaar een koffiebar. En de mensen die het mogelijk maken zijn minstens zo bijzonder als de koffie zelf. Eerst een dak, nu aan de bak. Ook dat is BAKKIE040.

Vooruit. Koffie.

Gewoon goede koffie, maar bepaald geen gewone koffiebar. Achter BAKKIE040 gaat een verhaal schuil over samenwerking en verbinding, over nieuwe kansen en perspectieven, over eerlijkheid en kwaliteit.

BAKKIE040 is het resultaat van samen een vuist maken tegen dakloosheid. Een initiatief dat het licht zag dankzij een heleboel mensen die ons en de stad een warm bakkie toedragen. Zonder jullie was deze stap vooruit nooit gezet. De koffie trouwens ook niet.

Het verhaal achter BAKKIE040

Eerst iedereen onder dak. Nu iedereen aan de bak. Hier lees je het verhaal achter BAKKIE040.

Solidair. Koffie.

BAKKIE040 is een nieuwe start voor (voormalig) dak- en thuislozen. In onze koffiebar worden ze opgeleid tot barista en doen ze waardevolle (horeca)werkervaring en contacten op. In ruil daarvoor krijgen ze een dak boven hun hoofd. Zodra hun levens weer op de rit staan, is het de beurt aan de volgende barista’s van de straat.

 

Troost. Bakkie. Mensenlief. Koffie.
 

Zet een koffie in de wacht. Bestel nu een heerlijk bakkie, maar reken er twee af. Dan schenken we deze later bij iemand in die het minder goed heeft dan jij. 

In Napels is het een traditie. Daar noemen ze het caffè sospeso (uitgestelde koffie). Gasten betalen voor een tweede koffie als uiting van vrijgevigheid voor een volgende gast, die drinkt op de gezondheid van de gulle gever. Een leuk weetje en een mooi gebaar!

Gewoon goede koffie met een goed verhaal. Dat is BAKKIE040.

Iedereen onder dak. Koffie.

Dit bijzondere woon- en werkproject is van de grond gekomen dankzij de inzamelingscampagne iedereenonderdak.nu. Het doel van de campagne was tweeledig: meer aandacht vestigen op het groeiende probleem van dakloosheid en voldoende geld bij elkaar krijgen voor BAKKIE040.

Iedereen bedankt. Koffie.

De campagne was een groot succes. In totaal gaven meer dan 180 bekende en minder bekende Eindhovenaren de strijd tegen dakloosheid letterlijk een gezicht. Bewoners en bedrijven uit Eindhoven doneerden in korte tijd maar liefst €179.000. Dat bedrag is volledig ten goede gekomen aan BAKKIE040.

Aftermovie campagne iedereen onder dak. nu